Bernard Keizer laat winst uit handen glippen

In ronde vijf van de Dokkumer schaakcompetitie speelden Alle Vlasma en Bernard Keizer een lange en spannende wedstrijd. Nadat al vroeg de dames van het bord verdwenen waren, ging de strijd over in een gevecht om de pionnen. Vlasma haalde de zevende lijn met een vrijpion, maar koos niet de beste voortzetting. Keizer ontsnapte daardoor en had de winst voor het grijpen met zijn sterke pionnenstructuur. Hij gaf echter op nadat Vlasma zijn h-pion ter promotie in de strijd wierp, maar had daardoor zelf eenvoudig kunnen winnen door zijn eigen vrijpion naar het promotieveld te schuiven.

Gosse Wiersma speelde met zijn dame vol op de koningsaanval tegen Piet Hania, maar kwam in het nauw en verspeelde een paard. Na 43 zetten zag Wiersma in dat zijn stelling niet meer te houden was en gaf op.

Wim Akkerman verspeelde in de opening een pion tegen Durk Wassenaar en offerde vervolgens een paard om en kansrijk tegenspel te forceren. Wassenaar ruilde echter slim de dames waarna Wim zonder enige compensatie voor zijn offer het al spoedig voor gezien hield.

Cris Jellema en Jan de Groot gingen na een Reti opening beiden volop in de aanval, waarbij Jellema stevig het heft in handen kreeg. Met een voor De Groot vervelende paardezet won Jellema een stuk waarna De Groot zich sportief overgaf.

Overige uitslagen: Odijk-Kuipers 1-0; Visser-Smit 1-0; Van Kammen-Kooistra 1-0; Pijl-Venema 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven