De Donger 2 verliest nipt van Schaakwoude 3

Iedereen was voor 100% gemotiveerd voor deze derby. Aan bord 1 viel de eerste beslissing toen Bernard Keizer al te gretig 2 stukoffers aannam tegen Fokke de Haan en tenslotte pardoes mat werd gezet op de 35e zet 0-1. Geen goed begin en dit kreeg een vervolg op bord 3 waar Douwe de groot een stuk achter kwam tegen de sterk spelende Nathalie Steringa. Vervolgens won Nathalie nog eens de kwaliteit in een veel betere stelling en kon Douwe na 40 zetten opgeven.

Ido Elzinga bleef lang op de been tegen Hessel Sijbersma maar kwam in het eindspel routine en wedstrijdritme te kort en zo werd de stand 0-3. Team Captain Douwe Kuipers deed vervolgens wat van hem verwacht werd en in een prachtige aanvalspartij pakte hij het eerste puntje tegen de zich fel verzettende Catrinus Veenstra.

De Donger kreeg weer enige hoop,vooral toen Gosse Wiersma op getructe wijze van Pieter van Kammen won. Aanvankelijk leek Gosse een toren te verliezen,maar door een aftrekschaak met de pioen won hij de dame, 2-3. De geweldig strijdende Peter Smit bracht de spanning geheel terug door op fraaie wijze van Wim de Vries te winnen, 3-3.

Hierna bleef het nog lang spannend in de laatste 2 partijen. Jan de Groot hield aanvankelijk goed stand tegen routinier, Jan Meyer. Met beide 6 pionnen op een bord en de koning leek het remise te worden,maar toen Jan al z’n ervaring uit de kast haalde promoveerde hij met de pion en was het over en uit, 3-4. Alles hing toen af van de laatste partij van invaller Theo de Jong tegen Menno Veenstra. Theo moest van z’n captain alles of niets spelen,maar moest uiteindelijk toch berusten in remise  en zo ging de nipte winst toch naar Schaakwoude, 3,5 – 4,5.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven