Derde schaakcompetitie begonnen

Afgelopen dinsdag werd de 1e ronde van de de 3e schaakcompetitie gespeeld. De topper tussen Alle Vlasma en Cris Jellema werd een langdurig gevecht. Hoewel Vlasma een pion wist te winnen, gaf hij daarmee het initiatief uit handen. Zijn koningsstelling werd volop onder vuur genomen waarna in het eindspel Jellema met stukwinst de strijd besliste.

Douwe Kuipers speelde een prima partij tegen Durk Wassenaar, maar ging alsnog ten onder toen hij een kwaliteitsverlies over het hoofd zag. Bauke Vroom kon met zwart spelend tegen Piet Hania een aanval op wat zwakke plekken in Piet’s damevleugel inzetten waarna hij de strijd verlegde naar diens koningsvleugel. Hij forceerde daar al spoedig een opening waarna hij vrij vlot de winst kon forceren.

Pé Kooistra speelde een voorzichtige partij tegen Patrick Keizer vanwege zijn aanvallende capaciteiten. Door iets te roekeloos aan te vallen verspeelde Keizer echter een pion, gevolgd door een aftrekschaak van Kooistra waarop Keizer ineens een paard en een dame achterstond,waarna hij meteen de strijd staakte.

Frank van Bolhuis vertrouwde in zijn partij tegen Paula Holwerda op zijn sterke loperpaar, maar kon na dameruil geen bres slaan in de vijandelijke stelling waarna remise de juiste uitslag werd.

Overige uitslagen: Visser-Odijk 0-1;Van Kammen-Pijl 1-0;Koopmans-J. de Groot 1-0;Van der Veen-Wiersma ½-½;Smit-Venema 1-0;De Jong-Van der Pol ½-½

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven