Benauwde zege voor de Donger tegen NEO

Afgelopen maandag speelde het eerste team van schaakclub de Donger het vierde duel in de FSB-competitie. Dit keer moesten wij naar onze schaakcollege van NEO te Burgum op visite. Bijvoorbaat werd er vanuit gegaan dat de Donger de punten wel zou meenemen maar onderschatting kan gevaarlijk zijn en bij het ontbreken van een speler wordt het er niet gemakkelijker op…

De eerste uitslag van de avond kwam al vrij snel van Alle Vlasma aan het laatste bord die eigenlijk al vrij gauw een winnende stand op het bord toverde en na een misser van zijn tegenstander de trekker kon overhalen.

Jan Posch aan bord 3  speelde zijn opponent  in één stuk van het bord, te beginnen met een prachtig pionoffer. Zet voor zet haalde hij de dreigingen eruit (waaronder stukverlies) en kreeg een paardenkoppel om nachtmerries van te krijgen. In plaats van de kwaliteit te winnen behield Jan zijn ijzersterke paardenduo en ging hij met vrije z’n a-pion lopen, wat hem de  zeer verdiende winst opleverde.

Aan bord 5 speelde Cris Jellema goede partij en leek een stuk te kunnen winnen maar door een prachtige loperzet kon zijn tegenstander het paard redden en uiteindelijk net een remise afdwingen.

Jan Odijk speelde een geweldig goede partij aan bord 6 en was in het eindspel even beter en kreeg daardoor twee vrijpionnen en dit besliste de partij in zijn voordeel.

Aan bord 5 speelde Durk Wassenaar een goede partij maar vergat zijn koning van een luchtgaatje te voorzien waardoor zijn tegenstander zomaar een toren kon winnen. Wassenaar moest zich hierdoor gewonnen geven want een toren achter is vechten tegen de bierkaai.

Omdat met deze uitslag het verschil maar een punt in ons voordeel was met nog twee partijen te spelen en Olaf Cliteur een remise aanbod had gekregen aan bord 2 moest Christiaan Houpst in een lastige stand aan bord 7 maar een remise aanbieden! Zijn tegenstander twijfelde geen moment en nam het aanbod aan en zo kon Olaf ook het remiseaanbod aannemen en de winst voor de Donger veiligstellen met 3,5 – 4,5.

Uitslagen:

1 NO-Sjoerd Hoekstra (regl) 0-1

2 Olaf Cliteur-Hans Kloosterman rem

3 Jan Posch-Klaas Dijkstra 1-0

4 Cris Jellema-Henk Kooistra rem

5 Durk Wassenaar-Oktay Sari 0-1

6 Jan Odijk-Johan Cnossen 1-0

7 Christian Houpst-Ronnie Hoekstra rem

8 Alle Vlasma-Ruurd Kooistra 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven