Cris Jellema opnieuw clubkampioen

In de slotronde van de Dokkumer schaakcompetitie speelde Cris Jellema tegen Wim Akkermans. In een leuke partij speelde Akkermans een pion te snel op en verzeilde daardoor meteen in de problemen. Een pion ging verloren en toen er nog eentje af ging gaf hij zich sportief gewonnen.

Alle Vlasma moest winnen tegen Bernard Keizer om nog zicht te houden op het kampioenschap. Keizer had echter andere plannen en ging er meteen vol tegen aan. Vlasma verdedigde echter goed maar kon geen winstvariant vinden tegen de sterke lopers van Keizer, waarna de vrede getekend werd en Vlasma als tweede eindigde achter kampioen Jellema.

Patrick Keizer had prima spel tegen Durk Wassenaar maar ging opnieuw in de fout tijdens het afruilen. Dat kostte hem een stuk en de partij. Frank van Bolhuis boekte een overwinning tegen Peter Smit, die in de problemen kwam door een gepende toren. Van Bolhuis kon daardoor de druk via de f-lijn opvoeren met een toren, loper en dame in de aanval, waarna Smit onder de druk bezweek en moest opgeven.

Luuk Pijl en Marten Koopmans speelden een zeer lange partij, waarbij Pijl wel een stuk voorkwam maar zich verslikte in het dit seizoen nieuw ingevoerde speeltempo . Na een onderzoek door de scheidsrechter werd  alsnog remise overeengekomen.

Overige uitslagen: Van Kammen-Houpst 0-1;Wiersma-Vroom 0-1;J.de Groot-Kuipers ½-½;P.Kooistra-Visser 0-1;De Jong-Sinia ½-½ ;Van der Veen-Venema 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven