Pieter van Kammen herovert koppositie

In ronde 5 van de Dokkumer schaakcompetitie stond de topper tussen de Schaakwoudenaren Bauke Vroom en Pieter van Kammen op het programma. Vroom verloor in de opening een pion, maar dit weerhield hem er niet van een kwaliteit te offeren en volop in de aanval te gaan. In het eindspel ging hij echter alsnog de fout in waardoor Van Kammen de ongeslagen koploper werd.

Wim Akkerman schoof in een aangenomen damegambiet Patrick Keizer van het bord door hem na een pijnlijke fout mat te zetten.

Jan de Groot brak al na tien zetten de stelling open, maar tegenstander Pé Kooistra hield het hoofd koel en won een pion. De Groot won in het vervolg echter de pion terug en wist uiteindelijk via een paardenvork de vijandelijke dame te winnen en daarmee de partij.

Piet Hania en Marten Koopmans speelden een moeizame partij, waarbij veel stukken in de strijd bleven en het evenwicht niet verstoord werd, remise dus.

Alle Vlasma speelde een bar slechte opening tegen Durk Wassenaar, die daardoor een sterke diagonaal in bezit kreeg. Toch kon er geen beslissende klap worden uitgedeeld en werd op advies van Wassenaar redelijk vlot het punt gedeeld.

Theo de Jong en Bernard Keizer speelden een marathonpartij door 20 zetten lang alle stukken op het bord te houden. Keizer verloor als eerste zijn geduld en verspeelde daarmee in het vervolg twee pionnen. Toch zag De Jong geen heil meer in een winstpoging waarna laat op de avond ook hier het punt gedeeld werd.

Overige uitslagen: Houpst-Jellema ½-½;Pijl-Van der Pol 1-0;Smit-Van der Veen ½-½;Sinia-Venema 1-0(R).

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven