Wim Akkerman houdt leider Pieter van Kammen op remise

Koploper Pieter van Kammen bereikte weinig in zijn opening tegen Wim Akkerman. Sterker, hij kwam een pion achter. Ook het eindspel met gelijke lopers bood geen aanknopingspunten anders dan remise. Een knappe prestatie van de beginnende clubspeler uit Nes.

Jan Odijk omsingelde langzaam maar zeker de koning van Roland van der Veen. Deze hield lang en moedig stand, maar de talrijke dreigingen werden hem toch noodlottig.

Ook Frank van Bolhuis weerde zich moedig tegen de sterkere Alle Vlasma. Hij kreeg een pionnenstorm over zich heen en verloor zo een paard. Hij gaf later het kansloze eindspel op.

Na een experimentele opening kregen Bernard Keizer en Gosse Wiersma een heel open spel. De witte lopers van Keizer zetten de zwarte koning helemaal klem. Ondertussen veroverde een zwart paard wel een heel kasteel. Nadat wit zijn resterende toren kon ruilen tegen de koningin vonden beide opponenten door zetherhaling een elegante weg naar remise.

Ook Patrick Keizer en Jaap van der Pol openden agressief. Als een struikrover doemde Patrick ineens op voor de zwarte koning en zette deze al heel vroeg mat.

Tegen Riemer Sinia kreeg Douwe Kuipers al snel een open kantlijn en rukte op naar de vijandelijke koning. Nadat de verdedigende koningin verloren ging was de strijd beslist.

Overige uitslagen: M.Koopmans – B. Vroom 0-1, Th. De Jong – L. Pijl 0-1, Nils Venema – P. Kooistra 0-1

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven