Jos Boers alleen aan de leiding

In de derde ronde van Open Schaakkampioenschap in Dokkum nam Jos Boers het op tegen Alle Vlasma. De laatste kwam nooit echt in zijn spel waarna Boers profiteerde van een blunder die Vlasma een stuk kostte en daardoor meteen kon opgeven.

Ook koploper Jan Posch kwam er niet aan te pas tegen Nathalie Steringa door al vrij snel een stuk in de aanbieding te doen. Hij kon geen tegenspel meer forceren en werd op het eind vakkundig mat gezet door Steringa.

Patrick Keizer blijft keurig meedraaien in de top tien. Dit keer was Pé Kooistra het slachtoffer, die na een tamme opening en veel afruilen een kwaliteit verloor en later in de partij een mat over het hoofd zag, wat abrupt een eind maakte aan de partij.

Wim Akkerman en Pieter van Kammen speelden een gelijkopgaande partij tot ook Akkerman getroffen werd door het weggeef virus. Hij verloor zomaar een stuk waarna Van Kammen probleemloos de partij won.

Nils Venema speelde tegen René Wijnstra in een zeer snel tempo en verloor daardoor al spoedig wat materiaal. Wijnstra kon constant druk zetten op de vijandelijke dame en na 31 zetten kon Venema een matdreiging niet meer pareren en was het eerste winstpunt voor Wijnstra bij de Donger binnen.

Overige uitslagen: Luuk Pijl-Auke vd Zee ½-½; Durk Wassenaar-Bauke Vroom ½-½

Bondswedstrijd De Donger 2-DTK 2, uitslag : 2½-5½ (Hierdoor werd DTK kampioen in FSB klasse 2A)

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven