Schaker Jan Posch leidt in Dokkum

De clubtopscorer van 2014, Jan Posch uit Oostermeer, is het nieuwe seizoen van sc De Donger foutloos begonnen. Afgelopen dinsdag won hij ook zijn tweede partij. Zijn grootste concurrent lijkt Ferwerter Robert Stallinga te worden. Hij overtroefde oud-kampioen Durk Wassenaar.

Tegen Bauke Vroom kreeg Jan Posch het in de opening moeilijk maar overleefde. Later werden zijn verbonden centrumpionnen een onverslaanbaar peloton. Robert Stallinga bleef urenlang uren zoeken naar een gaatje in de verdediging van Wassenaar. Tegen middernacht promoveerden beiden een pion tot koningin. Maar na de afruil van deze dames was Roberts koning de baas in het pionneneindspel en won.

In zijn beproefde stijl bestormde Douwe Kuipers de stelling van Roland van der Veen. Hij overzag echter een giftige pion,wat hem de dame kostte en daarna de partij.

Tegen Nathalie Steringa kreeg Cris-Jolmer Jellema al snel een overwicht maar wist niet door te drukken. Beiden vonden steeds de goede verdediging  tegen aanvallen over en weer. Laat op de avond en in eindnood waren beiden blij met remise.

Eerder waren Bernard Keizer en Wim Akkerman dat ook al, na een ingewikkelde manoeuvreerpartij. Wim kreeg een pion voorsprong maar Bernard vlocht enkele gevaarlijke penningen in de stelling. Op winst spelen werd beiden te hachelijk.

Jos Visser wist met zijn beruchte Oerang-oetan opening weinig te bereiken tegen Alle Vlasma. Deze kreeg zelfs aanvalskansen maar te weinig voor de winst. Remise derhalve.

Een heel knappe remise scoorde Riemer Sinia tegen de sterker geachte Marten Koopmans. Minstens zo verrassend was de eerste winstpartij van de jonge Nils Venema, tegen wedstrijdschaker Patrick Keizer.

Overige uitslagen: P. van Kammen – Christiaan Houpst remise, P. Hania – P. Smit remise, Th. De Jong – F. van Bolhuis 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven