Schaakcompetitie in Dokkum weer begonnen

Van de  schaakcompetitie in Dokkum zijn de eerste twee ronden gespeeld. Nadat in de 1e ronde een eerste schifting had plaatsgevonden, kwamen in ronde 2 een aantal interessante partijen uit de indeling.

Luuk Pijl speelde tegen Bauke Vroom de spectaculaire Bird opening, waarbij in een snel tempo de Dames  en een aantal stukken van het bord weg vlogen. Met een paard probeerde Pijl de zwarte stelling open te breken, maar de viervoeter raakte opgesloten en ging verloren.  Pijl zag in dat  door dit materiaalverlies doorspelen zinloos was en gaf op.

Jan Odijk en Alle Vlasma speelden ook op het scherpst van de snede, tot Vlasma een foutieve loperzet deed. Hierdoor raakte zijn stelling in onbalans. Odijk wist wel raad met dit buitenkansje en begon een sterke aanval, waarna Vlasma opgaf wegens dreigend materiaalverlies.

Wim Akkerman kwam tegen Jos Visser na een Siciliaanse opening iets minder te staan. Visser gaf daarop zijn opponent de kans  zijn loper te offeren tegen drie pionnen.  Hiermee  was de angel  uit het spel en werd al vlot remise overeengekomen.

Riemer Sinia en Piet Hania speelden een spectaculaire Siciliaan via een zee van aanvallen van beide kanten waarbij de beide Dames van het toneel verdwenen. In het eindspel vond Sinia een meesterzet, waarop Hania vol respect de remise aanbood  en kreeg.

Overige uitslagen: CJ Jellema-J.Posch 0-1; M. Koopmans-P.van Kammen 0-1;D.Wassenaar-N.Steringa ½-½;B. Keizer-D. Kuipers ½-½;P.Smit-R. vd Veen 0-1;P. Keizer-T.de Jong ½-½;F. van Bolhuis-P.Kooistra 1-0.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven