De Donger 3 stunt tegen Emmeloord 2

Hier volgt een sfeerimpressie van het schaakduel Emmeloord 2 – de Donger 3 gespeeld op maandag 25/10 j.l.:

Vooraf waren er de nodige twijfels of deze al eerder uitgestelde wedstrijd wel door kon gaan vanwege 3 afzeggingen maar dankzij invallers waren we maandag toch compleet als 8-tal ; erg optimistisch waren we niet op de heenweg gezien de gemiddelde rating van de tegenstander van maar liefst 1600 , terwijl ons team ternauwernood op 1400 uitkomt , maar wel mooi dat we nu in klasse 2B met 8 man kunnen schaken.

In de speelzaal de Ontmoeting waren de namen van Emmeloord al op een krijtbord ingevuld keurig op rating volgorde ; aan mij als captain om daar onze namen aan te koppelen (wat is het lang geleden dat ik iets met een krijtje heb gedaan) ; daarna heb ik de wedstrijdleiding nog even gewezen op het speciale bord & apparatuur van Peter en het niet kunnen noteren van de zetten door Riemer.

Iedereen nam zijn plaats in en de strijd kon beginnen ; het werd snel stil. Direct kregen we een bakkie van de thuisclub ; voorafgaand werden we bij verrassing ook nog in het Fries verwelkomd.

Inhoudelijk heb ik de partijen niet echt goed kunnen volgen omdat ik zelf ook speelde maar ik geef toch even per partij het commentaar wat me is bijgebleven in chronologische volgorde van beëindiging:

Op bord 2 schaakte Peter tegen voormalig Irakees Alavi Shabaz (rating 1688) een nogal ongelukkige partij ; binnen het uur kwam Peter in een reddeloos matnet terecht en gaf de pijp aan Maarten (geen schande tegen deze echt goede schaker). Wel 1-0 achter.

Op het eerste bord schaakte Ido tegen Klaas v Meijeren (ELO maar liefst 1754) een werkelijk voortreffelijke partij ; ondanks het feit dat we Ido niet veel meer zien in Dokkum wegens tijdgebrek heeft hij qua schaaknivo absoluut niet ingeboet . Hij verslaat rond half 10 verrassend de kopschaker van Emmeloord ; het staat weer gelijk 1-1.

Op de borden 4 & 6 schaakten Patrick en heit Roland beiden zeer degelijk tegen de respectievelijke opponenten Jurjen Dedden (rating 1634!) en Peter Weijs (ELO 1537) en kwamen beiden na wat uitruil op verdienstelijke remises ; tussenstand nu 2-2; spannend allemaal.

Dan wat later op de avond sloeg good old Pe Kooistra (wat genoot hij zichtbaar) toe op het laatste bord tegen Gert Boer (rating 1456) met geweldig combinatieschaak ; gevolg : de Donger gaat aan de leiding met 3-2!!!

Ikzelf liep tegen Wim Bonnee (rating 1589) op bord 5 al snel een pionnetje achterstand op ; toen daar in een toreneindspel nog een pionnetje bijkwam was het snel over met mijn ambities : helaas wederom gelijk 3-3.

Snel daarna voltooide onze nieuwe penningmeester Riemer zijn partij op bord 7 tegen Mart Bron (ELO 1486) op fabuleuze wijze ; hij verpletterde zijn tegenstander en wat zo mooi is : Riemer blaakt nu van het zelfvertrouwen ook dankzij zijn goede spel in de interne competitie (gisteren opnieuw tegen Wim Akkerman) ; mooi voor hem en voor ons team : de Donger leidt weer nu met 4-3!

Daarna allemaal rond de tafel op bord 3 waar onze Jan ondanks dat hij een jaar niet heeft geschaakt superdegelijk spel liet zien tegen de veel hoger ingeschaalde Leendert Plat (rating maar liefst 1646) ; zo tegen half 12 waren beide stellingen volledig in overwicht en na het remisevoorstel door Emmeloord was de buit binnen voor ons : EINDUITSLAG 4,5-3,5 : SUPERPRESTATIE.

Dan als afsluiting bij de bar nog een drankje + wat bitterballen op verzoek van Pe ; het is duidelijk dat de lange terugweg in opperbeste stemming verliep ; voldaan was ik rond 1 uur weer thuis in Burdaard met 212 km op de teller na het thuisbrengen van Peter.

Op 24 november volgt het tweede duel thuis tegen Steenwijk ; we gaan er weer voor!!!

Wim Reijnders

Teamcaptain de Donger 3.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven