Pieter van Kammen op weg naar de top

In ronde vier van de Dokkumer schaakcompetitie bleef Pieter van Kammen opnieuw ongeslagen. Tegen Wim Akkerman ging de strijd gelijk op, tot de met zwart spelende Akkerman onnodig een stuk cadeau gaf en meteen kon opgeven.

Theo de Jong had tegen Alle Vlasma de winst voor het grijpen nadat  zijn opponent een pion cadeau gaf. De Jong zag over het hoofd dat zijn pluspion een vrije doortocht  had en nam in plaats daarvan een geniepig remisebod van Vlasma aan.

Luuk Pijl en Piet Hania speelden na de orang-oetang opening een spannende partij, waarbij Pijl’s aanvallen vooralsnog voor weinig problemen zorgden, tot Hania een toren liet insluiten. Ontsnappen was niet meer mogelijk en bezorgde Pijl het welverdiende winstpunt.

Gosse Wiersma speelde een taaie Franse opening tegen Cris Jellema, maar  een dekkingsfout van Wiersma kostte een pion en het initiatief. Na een prachtig torenoffer van Jellema, dat werd geweigerd, verloor Wiersma een loper en gaf hij sportief op.

Nathalie Steringa en Bernard Keizer speelden een intens voorzichtige Siciliaanse opening. Op zet 17 verdween  het eerste hout van het bord en hoewel Keizer iets actiever stond vond hij geen winstvariant, waarna remise voor beiden acceptabel was.

Pé Kooistra en Wim Reijnders bleven tot het eindspel in evenwicht. Daarna waren er nog winstkansen voor Kooistra, maar die bood ineens remise aan. Dit werd dankbaar door Reijnders in ontvangst genomen.

Overige uitslagen: Jan Posch-Roland vd Veen 1-0; Christiaan Houpst-Jan Odijk ½-½; Jos Visser-Robert Stallinga 0-1; Douwe Kuipers-Riemer Sinia 1-0; Durk Wassenaar-Nils Venema 1-0; Peter Smit-Marten Koopmans 0-1

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven