Robert Stallinga blijft winnen

Dokkum. In de competitie van schaakclub De Donger zet Ferwerter Robert Stallinga zijn zegetocht voort. Door zijn vijfde overwinning op rij voert hij nu de ranglijst aan. De verrassende eerdere leider Pieter van Kammen had zich afgemeld voor de 10e ronde in Hotel van der Meer.
Clubkampioen Cris-Jolmer Jellema moest ditmaal het hoofd buigen voor Stallinga. Hij verslikte zich in diens Russische verdediging, wat hem meteen een stuk kostte. De verdere partij was uitstel van executie.

Jan Posch ontliep dit zelfde lot doordat Nathalie Steringa verzuimde om haar vroege kansen te benutten. Posch herpakte zich en won tenslotte het eindspel gedecideerd.

Na een regelmatige opening kwamen de beide ongerokeerde koningen van Roland van der Veen en Bernard Keizer wat in het nauw. Met een gluiperig aftrek schaakje profiteerde Keizer als eerste van de gatenkaas. Na verlies van zijn dame geloofde Van der Veen het wel.

Wim Akkerman versloeg in een oogwenk Theo de Jong, die een heel stuk weggaf.

In zijn beproefde agressieve stijl probeerde Douwe Kuipers weer eens een loper offer. Daar wist Gosse Wiersma wel raad mee, al duurde het lang voordat hij de buit binnen had.

Clubmastodonten Petrus Kooistra en Piet Hania toverden een stel mooie combinaties op het bord. Maar ze ruilden ook flink wat hout af, waarna remise de terechte uitslag was.

Hoe anders kwam René Wijnstra aan zijn halve punt! Tegenstander Peter Smit overzag na een lang gevecht zijn duidelijke winstkansen. Koelbloedig wikkelde Wijnstra daarna af naar remise.

Oostrumer Frank van Bolhuis veroverde tegen Nils Venema al snel het centrum, ruilde wat af en won zo waar de dame. Genoeg voor een snelle winst.

Overige uitslagen: Vroom – Odijk 1-0, Pijl – Visser 0-1, Vlasma – Wassenaar remise.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven