De Donger bekert verder

De Donger heeft op maandagavond twee november in de eerste FSB bekerronde te Burgum gewonnen van Schaakclub NEO. De einduitslag was 1-3.

One Response to “De Donger bekert verder”

  • Jan Posch says:

    Op maandagavond 2 november stapten Olaf Cliteur uit Zandvoort, Robert Stallinga uit Ferwert, Chris Jellema uit Dokkum en Jan Posch uit Eastermar in hun auto, om via mistige wegen naar Bergum te rijden voor een bekerwedstrijd tegen NEO.
    Jan moest het op bord drie opnemen tegen een Turkse immigrant en wist vrij snel een pion te winnen. Toen hij vervolgens ook nog een tweede pion wist te veroveren, was het vrij snel met de weerstand gedaan. Na ook nog een toren veroverd te hebben gaf zijn tegenstander hem de hand.
    Chris had een goede tot zeer goede stelling, waar hij vervolgens niets goed meer wist te verzinnen. In plaats van toren te ruilen zou hij met een simpele zet als h4 waarschijnlijk voor Klaas Dijkstra de problemen onoplosbaar hebben gemaakt. Maar Chris bleef in één opzicht conseqent: afruilen van stukken, waardoor zijn tegenstander met nietsdoen steeds beter kwam te staan. Toen hij vervolgens ook nog een verkeerde pionzet deed, werd hij tenslotte uitgetemporiseerd.

    Op bord twee speelde Robert een gedegen theoretische variant waar zijn opponent in eerste instantie een antwoord op bleek te hebben. Maar schijn bedroog. Robert wist deze klus behendig en bekwaam naar een mooie winst te voeren.

    Met een 2-1 voorsprong werden alle ogen op het eerste bord van Olaf gericht. Hij was zoals gewoonlijk weer eens in tijdnood, alwaar zijn tegenstander nog 18 minuten op zijn klok had staan. Ook nog een iets mindere stelling, waardoor de hoop van NEO levend werd gehouden. Plotseling als uit het niets kon Olaf twee paarden aanvallen met zijn Dame. Deze dreiging kon alleen gepareerd worden door een damezet, die deze twee paarden in bescherming kon nemen. Maar als een mokerslag kwam Olafs dame binnenvallen met schaak op het verschrikkelijke veld f2. De gevolgen waren rampzalig voor de thuis spelende partij. Met zeer snel uitgevoerde bekwame zetten wist Olaf zijn tegenstander te vernietigen. Zelfs een remise via herhaling van zetten werd deze beduusde man niet meer gegund.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven