Ronde 8 van 1e periode interne competitie.

Op dinsdagavond 3 november speelden we alweer de voorlaatste ronde van de eerste periode. Nieuwkomer Robert Stallinga liet van zijn klasse getuigen door koploper Pieter van Kammen te verrassen met een uitgekiende openingsvariant van het Schots gambiet. Na een zet of acht moest Pieter roemloos zijn vlag strijken.

Neen, dan deed Jan Posch er langer over om zijn tegenstander tot overgave te dwingen. In een siciliaan wist hij met wit groot voordeel te vergaren tegen Christiaan Houpst. Via zetverwisseling kwamen zij in een Naidorf terecht die dus door Christiaan verkeerd werd behandeld. Maar in plaats van zijn voordeel simpel te verzilveren met pionwinst en een zeer goede stelling , gaf hij zijn tegenstander via diens (min of meer noodzakelijk) kwaliteitsoffer grote tegenkansen en moest oppassen om op zijn beurt niet in het nadeel te geraken. Uiteindelijk wist Jan via een kwaliteitsoffer, gevolgd door een loperoffer , één van zijn twee vrijpionnen te laten promoveren tot Dame, waarna de partij beslist was.

Roland van der Veen  werd na sterke druk van Riemer Sinia opgezadeld met een slechte pion. Bijna lukte het wit een stuk te veroveren. Na knap tegenspel van Roland wist hij zich tenslotte aan deze druk te ontworstelen om daarna voor de volle winst te gaan.

Pe Kooistra trok via de Hollandse verdediging van zijn tegenstander direkt fel van leer tegen opponent Gosse Wiersma en moest dat met pionverlies bekopen. Na een ingraafperiode bleek toch de zwarte verdedigingsveste hechter dan de witte. Tenslotte wist Gosse de dame van Pe te verschalken. Weliswaar kreeg deze laatste daar een toren voor terug. maar dat was geen reden voor hem om er niet de brui aan te geven.

Overige uitslagen:

Nathalie Steringa  –  Bauke Vroom   =  remise

Jos Visser               –  Durk Wassenaar   1-0

Jan Odijk               –  Luuk Pijl                  1-0

Peter Smit              –  Wim Akkerman     0-1

Theo de Jong        –  Nils Venema           1-0

Bernard Keizer     –  Patrick Keizer         1-0

Piet Hania              –  Rene Wijnstra        0-1

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven