Routinier Gosse Wiersma verslaat Robert Stallinga

De ongenaakbare leider Robert Stallinga is op schaakclub De Donger ingehaald door oud-kampioen Cris-Jolmer Jellema. Stallinga opende tegen Gosse Wiersma wat slordig en ook zijn aanval liep dood. Erger, hij verloor door een petit combination een heel stuk. Na een massale afruil werd Wiersma baas en winnaar.

Een paar tafels verder rook Jellema zijn kans. In een open aanvalspartij tegen Alle Vlasma had hij tenslotte niet meer dan een pion voorsprong. Toch wist Vlasma de veilige remisehaven niet te bereiken en verloor. Hiermee won Jellema, met niet meer dan een banddikte verschil, de tweede periodetitel.

Achter beide kemphanen was er tussen Nathalie Steringa en Pieter van Kammen weinig spektakel en veel evenwicht. De pluspion van van Kammen stond te slecht om tot meer dan remise te komen.

Verder kwamen Bauke Vroom en Durk Wassenaar evenmin. Daarmee mocht Vroom, gelet op zijn materiaalachterstand, het meest tevreden zijn.

Douwe Kuipers bestormde de stelling van Bernard Keizer op twee flanken, maar zonder succes. Wel raakte zijn koning onbeschermd en na verlies van paard en koningin gaf hij op.

Ook Nils Venema verloor, na een al te drieste aanval met pionnen. Juist die soldaten van zijn tegenstander Piet Hania braken door en wonnen het pleit.

Een lang gelijk opgaande strijd werd door Roland van der Veen via  slim eindspel gewonnen van Riemer Sinia.

Voor Frank van Bolhuis waren de druiven heel zuur. Hij had in het middenspel overwicht door sterke lopers. Net toen hij wilde toeslaan werd hij pardoes mat gezet.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven