De Donger strandt in tweede (beker)ronde.

Met het afzeggen van sterspeler Robert Stallinga begonnen de contouren van zwarte wolken boven Dokkum zich reeds af te tekenen. Terwijl wij in de reguliere bondscompetitie tegen Heerenveen op de eerste vier borden nog een positief resultaat hadden weten te behalen, liepen de zaken nu anders.
Invaller Jan Odijk wist tegen Tjeerd Siblesz geen potten te breken en op het tweede bord wist Jan Posch zijn opgebouwde voordeel op de damevleugel tegen Ferdi van Bavel niet vast te houden. Ferdi kon daardoor het initiatief op de koningsvleugel naar zich toetrekken en dat resulteerde uiteindelijk in een mataanval. (0-2).
Kersverse toernooiwinnaar Olaf Cliteur had het moeilijk tegen Arjan Pragt en probeerde te langen leste een eenmanspionaktie, maar Arjan liet zich niet verrassen. (0-3). Chris wilde nog wel wat proberen, probeerde een remiseaanbod van Hein van der Wijk nog te negeren, maar de navolgende strenge blik van Hein naar hem, het schaakbord en de loze ruimte, deden Cris toch wijselijk besluiten.
Derhalve wederom een roemloos einde voor ons trotse bekerteam.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief