Schaker Pijl verslaat koploper Stallinga

Ook in een denksport zijn soms mysterieuze krachten aan het werk, die voor ongehoorde uitslagen zorgen. Zo kon het gebeuren dat middenmoter Luuk Pijl in een urenlange partij de veel sterkere Robert Stallinga in bedwang hield. Hij wist een pionnetje voordeel te pakken. Tenslotte sloopte hij Stallinga’s stelling vakkundig,  in diens tijdnood.

Oud-kampioen Jan Odijk won verrassend gemakkelijk van Bernard Keizer, die al in de opening een paard weg blunderde. Veel meer strijd was er tussen de cracks Jan Posch en Gosse Wiersma. Al vroeg wist Posch met een van zijn paarden een bruggenhoofd op te bouwen, waar omheen hij uiteindelijk kon zegevieren.

De slimme tachtigers Piet Hania en Petrus Kooistra schudden elkaar na wat vriendschappelijke schermutselingen met remise de hand.

Overige uitslagen: Smit – Jellema 0-1, Vroom – Steringa 0-1, Wassenaar – Vlasma 1-0, Hoeksma – Van Kammen 0-1, Van der Veen – Visser 0-1, Th. De Jong – Wijnstra remise, Sinia – Kuipers remise, P. Keizer – Venema 0-1, Akkerman – van Bolhuis 0-1.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven