Schaken bij sc De Donger: wit begint, zwart wint.

Met het einde van de competitie in zicht, wordt er hard gevochten om de punten. Aan de hogere borden was dat niet meteen zichtbaar. Net als gewiekste topspelers hielden zowel Pieter van Kammen en Jos Visser, als Nathalie Steringa en Siep Hoeksma, als ook Durk Wasenaar en Cris J. Jellema elkaar met remises in evenwicht.

Verderop in de schaakzaal van hotel van der Meer werden maar liefst zes van de zeven partijen door zwart gewonnen! Vooral de winst van Roland van der Veen tegen subtopper Bauke Vroom viel op. Verlies van zijn opgesloten koningin bezegelde het lot van Vroom.

Na maanden van wisselvalligheid en blunders speelde Douwe Kuipers eindelijk weer eens een correcte partij. De op papier sterkere Alle Vlasma moest het bezuren.

Na een rustige Franse opening koos René Wijnstra overmoedig de aanval tegen de gehaaide Gosse Wiersma en verloor. Riemer Sinia gaf al vroeg een loper cadeau aan Bernard Keizer, waarna zijn dappere tegenspel uiteindelijk op verlies uitdraaide.

Overige uitslagen: Frank van Bolhuis – Robert Stallinga 0-1, Patrick Keizer – P.S. Hania 0-1, Peter Smit – Nils Venema 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven