Koplopers blijven winnen

In ronde  7 van de Dokkumer schaakcompetitie waren dit keer weinig verrassende uitslagen. Koploper Cris Jellema koos tegen Gosse Wiersma voor een lange rokade.  Wiersma won daarna echter een pion en leek in het eindspel de winst te kunnen forceren.  Hij greep echter mis bij een afruil, waarna Jellema’s vrijpion kon promoveren  waarmee hij alsnog  de buit binnenhaalde.

Pieter van Kammen kwam tegen Jan Posch, de nr. 2  van de ranglijst, goed uit de opening, maar wist hiervan niet te profiteren. Integendeel, Posch won een gezonde centrumpion waarna Van Kammen nog remise had kunnen halen maar een foutieve manoeuvre  van zijn sterke paard werd alsnog zijn ondergang.

Ook  de laatste weken goed op dreef zijnde nr. 3 van de ranglijst Jos  Visser tekende voor alweer een overwinning, ditmaal tegen Siep Hoeksma.

Nathalie Steringa en Alle Vlasma speelden vol op de winst, waarbij Vlasma in het middenspel kansen kreeg, maar Steringa goed pareerde. Na wederzijdse dreigingen en afruil van stukken bleef de stelling in evenwicht en werd besloten tot remise.

Douwe Kuipers won na een gevaarlijke flankaanval al vlot de dame van Pé Kooistra, die  daardoor op de 20e zet de partij opgaf.

Nils Venema verloor door een geniepig vorkje van Bernard Keizer een vol stuk. Met de moed der wanhoop offerde Venema ook een loper tegen twee pionnen om tegenspel te forceren, maar met twee stukken achter was er in het eindspel voor Venema geen houden meer aan, waarna Keizer de partij afsloot  met een fraai mat.

Piet Hania en Frank van Bolhuis speelden de meest strijdlustige partij van de avond, waarbij Van Bolhuis zo nu en dan  met pionnen strooide om de aanval te houden via vervaarlijke penningen. Hania toverde echter een verpletterend familie schaakje op het bord waardoor de stelling van Van Bolhuis bezweek en de winst voor Hania binnen was.

Robert Stallinga en Bauke Vroom speelden een scherpe partij na een Siciliaanse opening. In vier uren strijd kwamen er kansen over en weer, maar verdween tegelijkertijd veel hout van het bord, waardoor beiden niet meer  geloofden in een overwinning en genoegen namen met remise.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven