De Donger 1 wint degradatieduel tegen De Pion 1.

Op zaterdag 16 april tijdens de gezamenlijke slotronde in Leeuwarden heeft het vlaggenschip van De Donger uit Dokkum zich middels een 5.5. – 2.5 zege op De Pion 1 uit Franeker/Harlingen weten te handhaven in de promotieklasse van de FSB.

De Donger trad in oorlogssterkte aan, ( dit i.t.t De Pion , die resp. Gerrit Zagema, Theo Tops en Jos Foppele misten) en wederom in tactische opstelling met Alle Vlasma op bord 1, die lang stand wist te houden tegen Derk Drukker. Jan Odijk haalde het eerste punt binnen op bord acht, hetgeen een geruststellend begin vormde, want aan 3.5. punten hadden wij genoeg om ons veilig te spelen.

En toch kon De Donger er niet gerust op zijn, gezien de resultante van de overige standen. Christiaan stond pionnen achter tegen Herman de Vries en ook de pionnen en kwaliteitsoffers van Jan Posch hadden niet het gewenste resultaat.
Ook Cris wist geen potten te breken tegen good-old en oud-Franeker kampioen Eppie Bergsma. Bergsma kwam zelfs beter te staan maar nadat Cristiaan remise wist te houden tegen Herman de Vries en Bergsma een vol stuk weggaf begonnen de kansen te keren.

Olaf Cliteur , Wesley Kooistra en Robert Stallinga wisten hun reputatie waar te maken en wisten zodoende ons team in veiligheid te spelen.

Jan Posch kwam uiteindelijk nog gewonnen te staan , maar in tijdnood wist hij dat voordeel niet te verzilveren, zodat de uiteindelijke eindstand (5.5 tegen 2.5.) bereikt werd.

De slotconclusie mag luiden, mede gezien het resultaat tegen kampioen Wes, ( en als we het resultaat tegen Philidor 3 even als een negatieve uitschieter beschouwen) dat dit team eigenlijk ook wel (met een beetje geluk) kampioen zou hebben kunnen worden.

Ik hoop daarom, dat wij volgend seizoen wederom met dit team zullen kunnen gaan aantreden.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven