Schakers beginnen vredelievend in Dokkum

Was het de ongewone warmte, als van een zomeravond? Of de vreugde van het elkaar weerzien achter de borden in hotel Van der Meer, na de vakantie? Hoe dan ook, op de eerste clubavond van het seizoen eindigden ongekend veel partijen van sc De Donger in remise. In de nadagen van hun schaakcarrière was dat van de senioren Piet Hania en Petrus Kooistra nog wel te begrijpen. Zij bestreden resp. Theo de Jong en Wim Reijnders in evenwichtige stijl. Ondanks zijn voorsprong van twee pionnen beleefde Reijnders de remise, gelet op zijn hachelijke stelling, zelfs als een cadeautje.

Erkende houwdegen Douwe Kuipers slaagde er in om de sterkere Bauke Vroom in een flitsende opening bang te maken. Al heel snel koos Vroom eieren voor zijn geld en nam genoegen met een half punt.

De onderlinge strijd tussen vader en zoon Koopmans was avondvullend. Tenslotte kreeg zoon Reitse met remise meer dan hij verdiende. Misschien gold dat ook wel voor Bernard Keizer. Want zijn tegenstander Pieter van Kammen nam de hele avond steeds weer initiatief en risico. Met kunst en vliegwerk wist Keizer te overleven, waarna beiden moegestreden de vrede tekenden.

Dat deden ook Jos Visser en Cris Jellema. Nadat zij de gevaarlijke Oerang Oetan-opening hadden overleefd volgden de zwarte en witte manoeuvres elkaar op, zij het zonder succes. Opvallende nieuwkomer was Axel Honselaar. Hij versloeg bij zijn debuut in Dokkum Jaap van der Pol uit Burdaard. In een levendige pot tegen Alle Vlasma verloor René Wijnstra na rocade een stuk en later de partij.

Overige uitslagen: Stallinga-Steringa 1-0, Venema-Sinia 1-0.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven