Aanvallend spel op schaakclub De Donger

In de interne competitie had favoriet Robert Stallinga tegen Bernard Keizer steeds het initiatief. Zijn aanvallen strandden echter op creatief tegenspel. Pas in het vierde uur wist Stallinga door te drukken en won hij terecht.

Tegen de beruchte Oerang-oetan opening van Jos Visser zette nieuwkomer Axel Honselaar een geduchte tegenaanval op. Uiteindelijk raakten de frontsoldaten van Visser geïsoleerd en zijn koning onbeschermd, een gemakkelijke prooi voor Honselaar.

In een levendige partij had Cris  Jellema zijn handen vol aan de onberekenbare Theo de Jong. Via een vork won hij een pion en tenslotte ook de wedstrijd.

Piet Hania rekende zich, na een fout van Alle Vlasma, al vroeg rijk. Maar zelf trapte hij daarna in een dodelijke val en gaf op.

Coming man Nils Venema speelde tegen Reitze Koopmans weer heel agressief. Dit kostte hem een stuk maar leverde later ook weer stukwinst op. Na nog wat afruil bleef er remise over.

Ook Douwe Kuipers en Durk Wassenaar speelde een allesbehalve bloedeloze remise. Kuipers nam veel risico, tot en met een paardoffer om de koningin te winnen. Wassenaar trapte er niet in.

Bauke Vroom was pas heel laat zijn zwakkere opponent René Wijnstra de baas. Deze ging tenslotte ten onder aan tijdnood en een vrijpion.

Overige uitslagen: Peter Smit – Marten Koopmans 1-0, Riemer Sinia – Jaap van der Pol 0-1, Nathalie Steringa – Petrus Kooistra 1-0.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven