Cris Jellema nadert koploper Stallinga

In ronde vijf van de Dokkumer Schaakcompetitie werden vijf partijen beslist en vijf partijen bleven in evenwicht.

Alle Vlasma kwam tegen Robert Stallinga onvoordelig uit de opening en werd opgezadeld met een slecht verdedigbare pion. De druk van Stallinga werd steeds groter waarop Vlasma pionnen moest inleveren. In de daarop volgende hopeloze eindstelling moest hij  terecht de strijd staken.

In een Franse partij ging witspeler Cris Jellema tegen Pieter van  Kammen direct ten aanval waarbij Van Kammen een pion weggaf om tegenspel te creëren. Diens tegenaanval liep op niets uit waardoor Jellema met een gevaarlijke aanval op de koningsstelling teveel gevaar stichtte, waarna Van Kammen sportief opgaf.

Met wederom een pionoffer hoopte Axel Honselaar tegen Marten Koopmans overwicht op het bord te creëren. Dit leek hem aardig te lukken, vooral toen Marten op de dertiende zet op het verkeerde moment rokeerde. Axel kon een pion naar voren schuiven waardoor Marten hoe dan ook een stuk moest verliezen. Honselaar vergat echter even dat het spel nog wel af gemaakt moest worden en kon er (net toen Marten een pion promoveerde tot dame) uiteindelijk nog maar nipt een remise er uit slepen.

Reitze Koopmans opende agressief tegen Durk Wassenaar, maar dit kostte hem in het verloop van de strijd een pion. Wassenaar buitte dit voordeel optimaal uit en kon via afruil in het eindspel de buit verdiend binnenhalen.

René Wijnstra speelde tegen Gosse Wiersma de Engelse opening en kwam goed te staan. In het vervolg werd hij echter te gretig met pionnen te veroveren, waarop Wiersma terugsloeg met loper winst. Deze loper winst leverde hem ook de partijwinst op.

Pé Kooistra wist tegen Frank van Bolhuis al vlot een zwarte loper te veroveren. Met solide spel wist hij het voordeel vast te houden en de volle buit binnen te halen.

Piet Hania en Wim Reijnders speelden een formidabele pot schaak. Beiden waren op zoek naar voordeel maar vonden het niet. Daarop namen beiden genoegen met een half punt.

Overige uitslagen : Peter Smit-Jaap vd Pol ½-½;Theo de Jong-Douwe Kuipers ½-½;Jos Visser-Christiaan Houpst ½-½

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven