Schakers van De Donger geven elkaar niks cadeau

Op de clubavond van De Donger  hing allesbehalve een Sinterklaas stemming. De spelers streden hartstochtelijk om ieder half punt. Bernard Keizer en Cris Jellema lieten beiden de rokade achterwege en bestookten elkaars koningen. Over en weer sloegen ze een remiseaanbod af. Na vier uur strijd wist Jellema met een loper minder alsnog de remisehaven te bereiken.

Ook Gosse Wiersma en Durk Wassenaar – overburen op het Fûgeltsjelân- streden voor elke vierkante centimeter. Wiersma peurde er een klein voordeeltje uit, genoeg om een pion te laten promoveren en te winnen.

Veel rigoureuzer ging Reitze Koopmans te werk, tegen Axel Honselaar. Deze vergaloppeerde zich al in de eerste zetten. Reitze kon de koning het bord op jagen en via een vork ook meteen de dame verdienen. Na slechts 12 zetten en lang gepeins gaf Honselaar op.

Tegen Peter Smit verloor René Wijnstra al vroeg een pion. In het vervolg gokte hij op zijn beide actieve torens, met succes.

Riemer Sinia was op oorlogspad tegen Petrus Kooistra. De penningmeester profiteerde van een lamme loper bij Kooistra en kon zijn eigen lopers juist maximaal laten samenwerken. Nadat beide dames waren weggeruild voerde Riemer de partij foutloos tot winst.

Overige uitslagen: M. Koopmans – Pieter van Kammen 0-1, D. Kuipers – J. van der Pol remise, Jos Visser – Frank van Bolhuis 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven