Schaker Marten Koopmans verslaat Cris Jellema

Voor vredige kerstgedachten moeten we deze weken niet bij schaakclub De Donger zijn. Hun competitie is een en al strijd. Wel organiseren zij een gezellig Kersttoernooi, op dinsdagavond 27 december. Tussen 19.45 en 22.30 uur worden dan 5 of 6 partijtjes van een half uur gespeeld, kosteloos en om vleesprijzen. Gasten, thuisschakers, clubleden van elders, iedereen is welkom, in de bovenzaal van hotel Van der Meer. 

Gedoodverfd kampioen Robert Stallinga dirigeerde al snel zijn troepen richting de koning van Gosse Wiersma. Deze probeerde nog wel een tegenaanval op te zetten, maar blunderde jammerlijk. Het kostte hem meerdere manschappen en de partij.

Wapengekletter was er ook  tussen Reitze Koopmans en Pieter van Kammen. Wederzijds bestookten ze elkaar koningsstelling, met riskante acties. Een foutje in het late eindspel werd Reitze noodlottig.

Zijn vader Marten bleef goed bij de les, tegen meervoudig kampioen Cris J. Jellema. De hele partij stond hij onder druk, maar niet verloren. In het pionneneindspel vond hij ineens een winnende combinatie.

Bernard Keizer kwam tegen Alle Vlasma al snel een pion voor. Nadat bijna alle stukken door afruil geruimd waren verzilverde Keizer zijn voordeeltje: een randpion ging promoveren tot koningin. Voor Vlasma het sein tot overgave.

Dat een gelijk spel geen bloedeloze remise hoeft te zijn, bewezen René Wijnstra en Douwe Kuipers. Zij speelden een open aanvalspartij met kansen over en weer maar ook zonder grote fouten.

Fel was ook de strijd tussen Jos Visser en Piet Hania. Na ongelijke rokades gooide Hania alles op de aanval. Maar de bunker rondom de koning van Visser hield stand. Remise derhalve.

Overige uitslagen: Th. de Jong – D. Wassenaar remise, J. van der Pol – Riemer Sinia 1-0, Peter Smit – F. van Bolhuis 0-1, Nils Venema – P. Kooistra 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven