De Donger 3 wint van Bakkeveen 3 maar overtuigt niet echt.

Deze week werd genoemd duel ingehaald na het niet opdagen van Bakkeveen een week geleden ; het was nogal vol boven bij v/d Meer omdat ook ons tweede team thuis speelde tegen Philidor naast tevens de reguliere interne competitie ; Cris Jolmer Jellema werd benoemd tot scheids.

Geheel tegen zijn gewoonte in schaakte Theo de Jong op bord 2 een vrij korte partij tegen Bakkeveen captain Douwe Galama ; hij zette met veel tact een indrukwekkende aanval op en sloot vol overtuiging af met onvermijdelijk mat via zijn dame en paard , een waarlijke klasse match en snel een 1-0 voorsprong voor de thuisclub.

Ikzelf had een beschermde positie op het laatste bord , ook nog met wit tegen de sympathieke opponent Frits Hoogvorst , enkele jaren weer begonnen met schaken na hersenletsel t.g.v. een ongeval in het verre verleden ; in het middenspel ruilde ik voordelig een loper voor een toren en dankzij een betere pionnenstructuur kon ik na meer dan 40 zetten winnend afsluiten via nog eens torenwinst na een geniepig schaakje ; ergo halverwege de avond staat het al 2-0 voor de Donger.

Kort daarop vraagt de naast mij zittende Peter Smit of hij remise mag accepteren op bord 3 tegen Bakkeveen speler Freek Leistra ; weliswaar staat onze Peter in het eindspel een pionnetje voor , maar remise stelt de zege voor ons veilig dus zeg ik als captain : doe maar Peter!

Enige dissonant deze keer is de nederlaag op het eerste bord van Rene Wijnstra tegen Fons Joormann ; Rene komt weliswaar een stuk voor , maar komt later via een spagaat onhoudbaar achter en geeft dan de pijp aan maarten , hij had wel een slim schakende tegenstander. Al met al een 2,5 -1,5 zege voor de Donger , maar gezien het voordelig rating verschil had de score eigenlijk beter moeten zijn , maar a la.

Na twee rondes leiden Drachten 2 en wijzelf in klasse 4 , echter Drachten heeft een half bordpunt meer ; op 20/12 vervolgen wij weer thuis tegen de Hynste Sprong.

Captain Wim Reijnders.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven