Een schaakspel der vergissingen

Afgelopen dinsdag werden er bij schaakclub De Donger in de interne competitie zeven partijen gespeeld.

De topper tussen Gosse Wiersma en Pieter van Kammen werd een spel der vergissingen. Vroeg in de partij liet Van Kammen zich verrassen en dat kostte hem een loper. Daarna speelde zich dit tafereel wederom af , maar deze keer was Wiersma het slachtoffer die een loper terug moest geven ten kostte van een pion. De druiven waren schijnbaar nog niet zuur genoeg, want Wiersma liet zich nogmaals verrassen, ditmaal door een geniepige vork van Van Kammen, waardoor Wiersma een toren moest inleveren en meteen kon opgeven.

Een zelfde soort vergissing beging Riemer Sinia tegen René Wijnstra, door een gepend paard in te laten staan; het cadeautje werd in dank aanvaard door Wijnstra. Ondanks heldhaftig verdedigen kwam Riemer de materiële achterstand niet meer te boven en won Wijnstra relatief eenvoudig via een promotie pion.

Frank van Bolhuis speelde tegen Petrus Kooistra een listig zetje wat hem twee pionnen opleverde. Na verder afruilen ontstond voor Van Bolhuis een goed eindspel, waardoor hij met de materiële voorsprong de buit kon binnenhalen.

Overige uitslagen: Nathalie-Steringa-Durk Wassenaar rem;Reitze Koopmans-Marten Koopmans rem;Jaap vd Pol-Theo de Jong 1-0;Nils Venema-Peter Smit 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven