De Donger 3 verspeelt koppositie in en tegen Drachten 2

Vol vertrouwen reisde ons vaandelteam op 23 januari naar Drachten om de koppositie in klasse 4 te verdedigen , echter helaas werd het een desillusie , we kregen klop met 1,5-2,5. Hier volgt een summiere optekening omtrent wat er zoal gebeurde op de 4 borden:

Op bord 3 verraste onze Peter Smit nu eens positief tegen Drachten aanvoerder met de vrolijke naam Luitjen Jan Vogelzang middels degelijk schaak resulterend in een eindspel van toren tegen loper en wat pluspionnen wat Peter heel vakkundig afrondde: 1-0 voor , een droomstart…

Op bord 1 schaakte kopman Theo de Jong een zeer degelijke partij tegen Drachten voorzitter Henk Mylanus met een voor onze klasse exceptionele rating van maar liefst 1668!!! Deze beste man geeft ook nog op niveau schaakles en dat was later in de partij ook te zien , Theo ging strijdend ten onder , in het geheel geen schande vanzelf ; onze club overweegt nu een motie in te dienen bij de bond om spelers met een ELO 1500 + te weren in klasse 4 , het moet wel leuk blijven natuurlijk ; tussenstand nu 1-1.

Ikzelf mocht op het laatste bord schaken tegen de sympathieke Berend Brouwer , qua rating gelijkwaardig met mij en dat werd ook bevestigd gedurende de match , er werd 1 op 1 afgeruild , voor geen van beiden zat er meer in dan remise en dat werd het dan ook : 1,5-1,5 nu om een uur of half 11 , spannend hoor.

Alle ogen waren dan ook  gericht op het tweede bord  waar onze Rene Wijnstra kampte met de sterke Lammert Ausma : razend knap veroverde Rene kwaliteitsvoordeel in het middenspel maar iets later  openbaarde zich toch de strategisch betere stelling van de opponent , die met een aantal krachtzetten Rene in een hopeloos matnetwerk manouvreerde : ontgoocheld gaf deze de pijp aan Maarten en ons team vertrok met de staart tussen de benen uit Drachten , waar het ook nog begon te ijzelen , de wet van Murphy sloeg weer eens toe.

Eind februari hopen wij het beschadigde imago wat op te poetsen thuis tegen SC Leeuwarden 3 , wellicht kunnen we Roland v/d Veen strikken om ons team te versterken.   

Sorry voor de vertraagde rapportage , captain Wim.

3 Responses to “De Donger 3 verspeelt koppositie in en tegen Drachten 2”

  • Wim Reijnders says:

     Eerste regel  : 23 februari moet zijn 23 januari en het woord degelijk wordt teveel gebruikt : maar een keer vervangen door vakkundig.

  • Johan says:

    Door puur toeval kwam ik op deze pagina. Leuk dat mensen met zoveel passie hun hobbie uitoefenen en daar over schrijven. Schaken verdient veel meer aandacht!

    Groeten van iemand die nog wekelijks in de herdersmat stinkt 🙂

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven