Cris Jellema ruikt kampioenskansen

In de interne competitie van schaakclub De Donger heeft Cris J. Jellema koploper Robert Stallinga in het vizier gekregen. Robert komt al weken niet meer toe aan clubschaak. Jellema zette op een foutloze manier zijn grootste rivaal Bernard Keizer aan de kant. Door verlies van enkele pionnen en een zwakke koning kon Keizer weinig uitrichten.

Zo ongeveer verging het Jos Visser ook, tegen Gosse Wiersma. In opperste nood gaf hij zijn koningin voor een toren en streek daarna al snel de vlag.

Eerder had Frank van Bolhuis een loper weggeven aan Riemer Sinia. Deze wist zijn beide torens te mobiliseren en won vlot.

Ook Douwe Kuipers zegevierde weer eens op zijn beproefde manier: offeren, stormen en winnen. Jaap van der Pol gaf sportief op.

Hoe anders ging het toe bij Alle Vlasma en Durk Wassenaar! Hun wederzijdse aanvalspogingen werden grif verijdeld, waarna Vlasma al na 13 zetten het remise-aanbod van Wassenaar aannam .

Reitze Koopmans nam het op tegen zijn oude schaak leermeester Piet Hania. Na ongelijke rokade ging hij resoluut op jacht naar de koning. Pas heel laat kon hij via een pluspion de winst binnenhalen.

Overige uitslagen: P. van Kammen –M. Koopmans remise, N. Venema – B. Vroom 0-1.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven