Titelgevecht bij schaakclub De Donger

De race om het kampioenschap van De Donger is nog niet gelopen. De inhaalpoging van het duo Cris Jellema en Bernard Keizer naar lijstaanvoerder Robert Stallinga duurt voort. Zij wisselen steeds van positie, maar komen wel dichterbij. In de 24e competitieronde rukte Keizer op naar de tweede plaats.

Aan de sluwe Durk Wassenaar had Bernard Keizer de handen vol. Uit respect voor elkaars schaakkunsten opereerden beiden heel voorzichtig. Pas op zet 15 ging het eerste hout van het bord. Nadat Wassenaar zijn loperpaar kwijt was werd Keizer driester. Na ruim drie uur spelen overzag Wassenaar een dodelijke dreiging en gaf meteen op.

Ondertussen bereikte Cris Jellema weinig tegen Marten Koopmans. Na een marathonpartij liep zijn pionneneindspel – ondanks een pluspion – uit op remise.

Alle Vlasma probeerde, na een solide opening, via een gemeen valletje Reitze Koopmans’ dame te winnen. Nadat dit plan mislukte en er duchtig werd afgeruild werd de strijd remise-achtig. Beiden hadden daar tenslotte vrede mee.

Dit was ook de uitslag bij René Wijnstra en Piet Hania. Maar zij leverden wel eerst een erg ingewikkelde strijd met mooie combinaties.

De oudste tegen de jongste, zo kruisten Pé Kooistra en Nils Venema de degens. In de opening kreeg Nils de overhand en zelfs een loper voorsprong. Maar de ervaren Kooistra verzon in het middenspel een list, waar Nils in trapte en prompt mat werd gezet.

De overige uitslagen: Th. de  Jong – G. Wiersma 0-1, B. Vroom – J. Visser 1-0.

Halve Finale FSB Beker : De Donger – Philidor 1847 : 1,5  –  2,5

 

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief