Onnodig verlies Donger

In het nieuwe seizoen moest schaakclub de donger het opnemen tegen hun collega’s in Sneek .

Het werd een spannende enerverende wedstrijd waarbij wordt opgetekend dat de einduitslag nog niet 100% vaststaat omdat Wesley Kooistra door een niet goed ingestelde klok enigszins de dupe werd want hij ging forceren  vliegende tijdnood en dit pakte niet goed uit voor hem maar achterna bekeken was het eigenlijk geen tijd nood omdat beide spelers er 9 minuten erbij kregen.

De eerste score voor de donger kwam van Jan Odijk die alle kansen had om de partij in zijn voordeel te beslechten maar dit niet zag en na een paar mindere zette met remise genoegen moest nemen. Na de verliespartijen van Gosse Wiersma die een stuk verloor en Ido die weliswaar een goede partij speelde maar net te kort kwam in het eindspel scoorde nieuwkomer Reitze het eerste volle punt van de avond door een foutje van zijn tegenstander af te straffen .

Bernard speelde en vocht als een Leeuw stond positioneel ook beter  maar hij zag geen kans de partij in zijn voordeel te laten eindigen . Amir Nicolai speelde een moeilijke partij en stond steeds onder zware druk maar strafte uiteindelijk wel een fout van zijn tegenstander af en kon zo de partij alsnog naar zich toetrekken.  Teamcaptain Jellema  hield de coulissen gesloten en bereikte vrij soepel een remise. Mocht de partij van Wesley Kooistra  alsnog overgespeeld moeten worden dan zou de 5-3 nederlaag als nog in een gelijkspel kunnen eindigen maar dat is afhankelijk van de friese schaakbond.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven