Bernard Keizer bezorgt Bauke Vroom eerste puntenverlies

Ronde 7 van de interne competitie  telde slechts vier partijen wegens  FSB bondsverplichtingen elders van diverse clubteams.

Lijstaanvoerder Bauke Vroom moest het opnemen tegen regerend kampioen Bernard Keizer. Na een wederzijdse loper fianchetto  dreigde de stelling in het slop te geraken. Daarop offerde Keizer een giftig pionnetje en kreeg er een paard voor terug. Zijn overwicht was echter niet doorslaggevend, totdat Vroom zich voor de tweede keer verslikte in een giftige pion en zijn tweede paard op stal kon zetten,  waarop zijn capitulatie spoedig volgde.

Alle Vlasma haalde tegen witspeler Cris Jellema  voor de eerste keer in zijn carrière de Caro-Kann verdediging van stal. Jellema koos meteen voor de aanval en offerde een loper om de winst te forceren. Dit leek te lukken, maar hij vergat een  weerloos kasteel te slaan. Daarop anticiperend speelde Vlasma een sterke paardzet waarmee hij uit  de gevarenzone raakte. Een defecte klok maakte echter korte metten met de partij  waarop beide spelers berustten in remise, wat gelukkig na analyse ook de meest terechte  uitslag bleek.

Na een solide opening van  Nils Venema en Reitze Koopmans ging Nils in de aanval met een centrumpion. Dit bleek niet de juiste oplossing, want Koopmans kreeg daardoor de gelegenheid een sterke verdediging op te zetten tegen het paarden span van Nils. Koopmans forceerde een afgedwongen paardenruil waardoor witspeler Nils de grip op de partij verloor.  Met een sterke afgedwongen mat variant besliste Koopmans daarna de partij in zijn voordeel.

Pé Kooistra en Peter Smit kwamen ongehavend uit de opening. Daarop gooide Pé wat pionnen en een paard in de aanval wat hem stukwinst opleverde. Daarna ging het bergafwaarts voor Smit en haalde Kooistra genadeloos uit  door met  een geniepig schaak  Smits dame  van het bord te vegen, waarna die meteen  de strijd staakte.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief