Reitze Koopmans nadert lijstaanvoerders

De competitie van schaakclub De Donger is deze herfst ronduit spannend. Aan kop gaan Bauke Vroom en Alle Vlasma, met bijna evenveel punten. De derde plaats wordt verrassend ingenomen door Reitze Koopmans, vóór de cracks Bernard Keizer, Christiaan Houpst en Cris J. Jellema.

Door onderschatting van een vroege gevaarlijke aanval van Reitze Koopmans  op zijn koning verspeelde Bernard Keizer een loper. Alleen dankzij een vastgezette pionnenopstelling bleef het spel overeind. Totdat Reitze heel slim aanstuurde op zetdwang bij Keizer. Deze moest zijn gekoesterde pionnenmuurtjeén de strijd opgeven.

Alle Vlasma verdedigde zich creatief tegen de fel aanvallende Marten Koopmans. Na diens lange rokade won hij zelfs een toren tegen een loper.  Dit was voor Marten het signaal om alles of niets te spelen. Mede door tijdnood werd het niets.

In een gelijk opgaande partij verloor Cris Jellema via een verborgen penning van Pieter van Kammen een belangrijk stuk. Pieter kon het eindspel daarna comfortabel uitspelen en winnen.

De beruchte Oerang oetan-opening van Jos Visser werd door Gosse Wiersma handig ontzenuwd. Hij kon al snel lijnen openen, druk zetten en het initiatief vasthouden. Hij won na simpele pionwinst.

Door een vooruitgeschoven sterk paard van Nils Venema verloor Frank van Bolhuis de macht over het middenspel. Hem kostte hem ook een paard en daarna de partij.

De andere uitslagen: D. Wassenaar – R.Wijnstra remise, D. Kuipers – P. Kooistra 1-0, Th. De Jong – R. Sina 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief