Bauke Vroom weer aan de leiding

Al speelt hij niet eens alle competitiewedstrijden, vanwege zijn werk, Bauke Vroom is wel alleen aan de leiding gekomen bij schaakclub De Donger. In ronde 11 versloeg hij vrij simpel de overmoedig aanvallende Douwe Kuipers.

Achtervolger Alle Vlasma moest tegen Pieter van Kammen berusten in remise. Na het afruilen van veel hout waren er ineens aan weerszijden geen aanvalskansen meer.

Runner-up Reitze Koopmans streed in een zoon-tegen-vader partij tegen heit Marten. Hij opende meteen fel aanvallend, forceerde dameruil en kreeg wat voordeel. Vele zetten later mocht Marten, na stukverlies door een penning, zijn zoon te feliciteren.

Bernard Keizer en Durk Wassenaar opereerden heel behoedzaam, waarbij eerstgenoemde  geruisloos toch een overwicht opbouwde. Pas nadat Wassenaar zijn koning en diens pionnengarde ver liet oprukken voltrokken beide vijandelijke lopers het vonnis.

Lange tijd had René Wijnstra tegen Gosse Wiersma het betere van het spel, maar wist niet toe te slaan. Na nog een gemiste kans in het eindspel bood hij Wiersma tenslotte gulhartig remise.

Te haastig spel typeert zowel Jaap van der Pol als Nils Venema. Ook nu flitste het spel heen en weer en vlogen de stukken er af. Al vlot creëerde Jaap een matdreiging met stukwinst, waarna Nils opgaf.

In een lange foutloze partij  kwam Jos Visser in het eindspel toch in het voordeel, net genoeg voor de winst tegen Frank van Bolhuis.

Overige uitslag: R. Sinia – P. Kooistra 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven