De Donger pakt de punten tegen F-Pion

Vorige week vrijdag heeft De Donger goede zaken gedaan door in Kimswerd de wedstrijdpunten op te eisen en zich zo in de (sub)top van de promotieklasse te manoeuvreren. Hiervoor moesten we echter wel de mouwen opstropen. Cadeautjes werden er niet uitgedeeld, al had Christiaan Houpst aan bord 5 het niet moeilijk en speelde bij tijd en wijle met zijn tegenstander zodat die zich gewonnen moest geven.

Ook aan het zevende bord waar Cris Jolmer Jellema een goede wedstrijd speelde kon al snel een punt worden bijgeschreven doordat hij via een combinatie een stuk won en dit gedegen uitspeelde.

Bernard Keizer die op het derde bord bivakkeerde speelde goed maar wist geen winst te bereiken, bood remise aan en zijn tegenstander nam dat aan.

Alle Vlasma speelde aan het 2e bord een prachtige partij en stond uiteindelijk voor in punten maar de stelling bood voor hem niet een beslissend voordeel waarna de remise werd aangenomen door zijn tegenstander.

De eerste verliespartij kwam op naam van Durk Wassenaar die als invaller mee was. Hij kon aan het laatste bord zijn goede positie na de openingsfase niet uitspelen en begon cadeautjes te geven in het middenspel. Zijn tegenstander nam deze gretig aan speelde het vervolgens goed naar winst uit.

Aan bord 1 kwam Gosse Wiersma in actie en speelde een goede wedstrijd maar werd uiteindelijk verslagen na stukverlies.

Nu de stand gelijk was moesten de twee overgebleven spelers vol aan de bak. Wesley Kooistra had het eerst behoorlijk zwaar maar kreeg later een paar vrijpionnen die hem de winst brachten. Op bord 4 was Amir Nicolai goed op dreef in een marathonpartij. Hij voerde uiteindelijk een moeilijk eindspel meesterlijk tot winst en dit leverde voor De Donger een 5-3 overwinning op.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief