Spannende strijd om koppositie

In de tweede helft van de Dokkumer schaakcompetitie heroverde Bauke Vroom de koppositie ten koste van Alle Vlasma. In een rechtstreeks duel speelde Vroom net iets scherper wat hem een kwaliteit opleverde. Daarna werd het nog even spannend in het eindspel, maar blunderde Vlasma alsnog de veilige remise haven weg door zichzelf mat te zetten.

De partij tussen Pieter van Kammen en Bernard Keizer kwam moeilijk op gang, alsof beiden bangig waren voor weer kapitale blunders zoals in hun vorige onderlinge partijen. Nadat Bernard zijn lopers in de strijd had gegooid sloeg hij Pieter zijn vraag om remise af. Prompt overvroeg hij zijn mooie stelling. Pieter counterde er dwars doorheen, zonder meteen een matvoering te vinden. Bernard mocht van geluk spreken dat hij alsnog remise kreeg.

In de topper tussen Cris Jellema en Reitze Koopmans kwam de laatste slecht uit de opening waardoor hij de gehele partij achter de feiten aanliep. Jellema behield het initiatief  en kon daarmee uiteindelijk de winst veilig stellen.

Gosse Wiersma hanteerde de Franse verdediging tegen Jaap van der Pol, maar die begon meteen een counter aanval op de zwarte koningsvleugel van Wiersma.  Hij ruilde echter zijn sterke loper waardoor Wiersma  een solide stelling cadeau kreeg. Met een aanval op de damevleugel  kreeg Wiersma voordeel, veroverde daarna enig materiaal en hierop volgde de opgave door Jaap van der Pol.

Frank van Bolhuis kreeg tegen Pé Kooistra halverwege de partij een positioneel voordeeltje. Daarop werd Kooistra overmoedig maar  werd prompt afgestraft door een sterke paardzet van Frank, die  in het vervolg  met zijn dame meteen  mat gaf  en een vol punt kon bijschrijven.

Overige uitslagen: René Wijnstra-Marten Koopmans 0-1; Durk Wassenaar-Peter Smit 1-0; Theo de Jong-Jos Visser ½-½

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven