Bonifatiusschool schaakt het best

Het schaakkampioenschap voor basisscholen in de gemeente Dongeradeel is geprolongeerd door de Dokkumer St. Bonifatiusschool. Het winnende kwartet bestond uit Berend Adema, Luca Wijnstra, Peter Groen en Elger Kingma. Zij wonnen, net als de andere Dokkumer schaakgrootmacht De Regenboog, van vier andere scholen. Onderling speelden ze met  2 – 2 gelijk. Maar over de hele middag haalden zij 1, 5 (!) bordpunt meer.

Het verliezende viertal werd gevormd door Harold en Henson Korte, Yaniek van der Pol en Thomas Dijkstra. De strijd om de derde plaats ging tussen de reserveteams van beide scholen. Ook hier was Boni de Regenbogers een schaatslengte voor, doordat ze van iets sterkere tegenstanders hadden gewonnen.

Verrassend was het sterke spel van De Gearing uit Ee en de Fjouwerhoeke uit Hantum. Als debutanten waren zij de Holwerder scholen en ook de Dokkumer Burgerschool en Hoeksteen de baas. Gesponsord door de Rabobank en geherbergd door Nehemia maakte schaakclub  De Donger er een gezellige schaakmiddag van.

« van 2 »

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven