Bauke Vroom kampioen van De Donger

De competitie 2017-2018 van schaakclub De Donger is met ruim verschil gewonnen door Bauke Vroom, uit Dokkum. Achter hem eindigden Cris J. Jellema en Bernard Keizer als tweede en derde. Op de slotavond speelden de schakers in de bovenzaal van Van der Meer simultaan, tegen hun oud-kampioen Amir Nicolai. Het vroegere jeugdtalent – nu een topper in Friesland – verloor alleen van de altijd strijdbare Reitze Koopmans. Verder moest hij 4 remises toestaan en won 10 partijen achter elkaar.

Bij de jeugd prolongeerde Berend Adema zijn titel op het nippertje. Pas in de slotronde wist hij Harold korte te verslaan en voorbij te komen. Peter Groen werd verdiend derde. De startersgroep werd gewonnen door Bram Beukema, ruim voor Daniël Visser en Sil Berga.

Een paar weken eerder lieten De Donger-leden zich gelden op het FK voor basisscholen. De Bonifatiusschool veroverde de derde plaats, met Berend Adema, Luca Wijstra, Peter Greon en Elger Kingma. De Regenboog, ook uit Dokkum, werd met een jong team, bestaande uit Harol en Henson Korte, Thomas Dijkstra en Bram Beukema, zevende in een veld van 16 scholen.

Het jeugdseizoen werd  als vanouds afgesloten met diplomaschaak. Voor het eerst slaagden leden van De Donger voor het lastige diploma Stap-3: Leon Ubels, Henson Korte, Harold Korte en Berend Adema, getraind door Jos Boers. Voor diploma Stap-2 slaagden Luca Wijnstra, Peter Groen, Yaniek van der Pol, Thomas Dijkstra en Mika Postma, onder leiding van Bernard Keizer. Diploma Stap-1 werd behaald door Sil Berga, Roan de Vroedt, Bram Beukema, Evelien de Jager, Annemarije Miedema, Pieter-Jacob Boomsma, Cyner en Jitze-Willem van der Veen en Daniël Visser. Zij werden opgeleid door Frank van Bolhuis.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven