Schaakcompetitie in Dokkum weer begonnen

Begin september zijn  de schakers van schaakclub  De Donger  weer begonnen met de competitie. In de eerste ronde waren er weinig verrassingen,  maar in ronde twee kwam er wat meer vuurwerk.

De topper tussen Bernard Keizer en Bauke Vroom werd een partij van wederzijds kansen. Als eerste ging Keizer met een pionstorm  de  vijandelijke zwarte koning te lijf. De aanval leek torenwinst  op te leveren, ware het niet dat deze aanval teniet werd gedaan door een keiharde counter van Vroom. Mat dreigde waardoor Keizer terug moest  in de verdediging en verloor een pion.  Hierdoor kon Vroom redelijk simpel  de winst naar zich toetrekken.

René Wijnstra veroverde met  de witte stukken spelend het centrum doordat tegenstander Reitze Koopmans de opening te defensief  behandelde.  Hij probeerde alsnog een afruil in het centrum te forceren om de druk te verlichten, maar overzag een gevaarlijke penning van Wijnstra. Deze penning werd Koopmans fataal, want Wijnstra liet er hierna geen gras meer over groeien en haalde met een paar zeer aanvallende zetten de buit binnen.

De enige remise van de avond werd gespeeld door Pieter van Kammen en Alle Vlasma. Beiden hadden wel aanvallende intenties maar  na veelvuldig afruilen  ging  de boel alsnog  op slot en bood Van Kammen in een iets gezondere stelling toch remise aan.

Overige uitslagen : Jaap vd Pol-Marten Koopmans 0-1; Jos Visser-Nils Venema 1-0; Riemer Sinia-Gosse Wiersma 0-1; Douwe Kuipers-Cris Jellema 0-1

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief