Verslag van de algemene ledenvergadering van SC De Donger op 18 september 2018

  1. Welkom: Voorzitter Bernard Keizer heet iedereen welkom. Afgemelde leden met bericht: Olaf Cliteur, Jaap van der Pol, Christiaan Houpst, Ido Elzinga en Cris Jellema. Leden aanwezig: Bernard Keizer, Alle Vlasma, Riemer Sinia, Reitze Koopmans, Marten Koopmans, Pieter  van Kammen, Jos Visser, Douwe Kuipers, Nils Venema, Frank van Bolhuis, René Wijnstra en  Bauke Vroom.
  2. Mededelingen en ingekomen stukken: De stukken van de ALV FSB zijn ontvangen, Bernard en Alle gaan er 19 september  naar toe in Leeuwarden.
  3. De notulen van de vorige jaarvergadering op 26-09-2017: Goedgekeurd
  4. Jaarverslag penningmeester: Het verslag moet overzichtelijker, Alle gaat hiervoor een opzet maken. De individuele posten moeten beter aangeduid worden.
  5. Verslag Kascommissie: De kascontrole is uitgevoerd door Frank van Bolhuis en Reitze Koopmans en verleenden de penningmeester decharge van de boekhouding. Het onderzoek duurde een half uur waarna de volgende aanbevelingen door hen werden gedaan:
    a. De senioren gescheiden houden van  de jeugd qua financiën.
    b. Voorstel van Bernard; een aparte boekhouding/rekening voor de jeugd (actie Frank)De Kascommissie controleert volgend  jaar opnieuw in dezelfde samenstelling, met als nieuw (reserve) lid Douwe Kuipers.
  6. Jaarverslag secretaris: Goedgekeurd
  7. Jeugdschaken: Inzet is van leuk schaken naar presteren, de nadruk wordt gelegd op opleiding en meer deelnemen aan de diverse Grand Prix jeugdtoernooien. Aangezien we volgend jaar een nieuwe en grotere gemeente (noardeast-fryslân) hebben zou er een uitbreiding kunnen komen qua scholen op het schoolschaak toernooi.
    De ouders van de jeugdleden zijn nog niet overtuigd om ze te laten meespelen op de   Bernard zal proberen om brugklassers te motiveren om weer te gaan schaken door de middelbare scholen te benaderen.
  8. Bestuur: Het komend seizoen blijft het bestuur in dezelfde samenstelling. Volgend jaar is Riemer Sinia aftredend / herkiesbaar.
  9. Interne competitie: De negen prijzen worden uitgereikt aan de (aanwezige) winnaars van de  Hoofd, 1e en 2e Door teruggang in ledental spelen we dit seizoen in twee groepen ( zes prijzen)
  10. Toernooien: Jeugd GP toernooi 12 januari 2019, Rapid toernooi (zestallen) en 60 + FK snelschaak 2 februari 2019.
  11. Externe competitie: Drie viertallen in de FSB competitie + een bekerteam. We spelen niet meer in de dorpencompetitie wegens gebrek aan animo.
  12. Privacy reglement: Staat vermeld op de site en is goedgekeurd.
  13. Rondvraag: Een keer de jeugd tegen de senioren laten spelen.
  14. Sluiting: Bernard bedankt iedereen voor ieders aanwezigheid

Na afloop werden er nog een aantal rondjes snelschaak gespeeld door een tiental leden.

Prijsuitreiking interne competitie seizoen 2017-2018:

 

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven