Schaker Bauke Vroom al weer aan kop.

De kampioen van De Donger, Bauke Vroom, is de nieuwe competitie foutloos begonnen. Wel had hij in de 3e ronde, tegen de gekende verdediger Marten Koopmans, niet over geluk te klagen. Hij kreeg het hele punt cadeau door een misgreep van Koopmans.

In een taaie partij beet Cris J. Jellema zich vast in een zwervende pion van Pieter van Kammen maar won ‘m niet. Hij mocht in een tricky stelling zelfs blij zijn met remise.

Achtervolger Alle Vlasma had lange tijd weinig in handen tegen Jos Visser. Pas na verovering van een kasteel tegen een paard lanceerde Alle een paar kracht zetten, genoeg voor de winst.

Ook Bernard Keizer won, zij het moeizaam. René Wijnstra kreeg na wat stroperig spel de stelling onder controle. Een klein foutje in tijdnood werd hem fataal.

Spektakel was er te vinden bij Jaap van der Pol en Riemer Sinia. Grootscheepse afruil pakte in Jaaps voordeel uit. Na het verlies ook van nog wat pionnen geloofde Riemer het wel.

Tegen Douwe Kuipers kreeg Frank van Bolhuis goede kansen, won een pion,  maar gaf later pardoes een paard weg, en daarmee de partij.

Peter Smit belandde met Nils Venema in een geheide remisestelling, totdat hij een matvoering over het hoofd zag en alsnog sneuvelde.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief