Aanvallend spel levert  geen winnaar op

In ronde 5 van de  Dokkumer schaakcompetitie speelden Douwe Kuipers  en  René Wijnstra een regelrechte  aanvalspartij. Aan beide kanten werden pionnen geofferd of gingen roemloos  verloren. Uiteindelijk behield Wijnstra een pion voorsprong na een gevaarlijke dame aanval waarbij hij twee pionnen veroverde, maar dat was niet voldoende  om de winst te grijpen waarna remise de terechte uitslag werd.

Reitze Koopmans opende solide tegen Peter Smit. Met een dreigende loper kreeg hij in het middenspel vervolgens de perfecte kans op een dodelijke mat aanval of materiaalwinst. Smit zag de dreiging volledig over het hoofd  en ging daardoor roemloos ten onder.

Riemer Sinia schotelde Frank van Bolhuis een raadselachtige opening voor.  Frank doorzag dit niet en dat kostte hem al gauw een paard. Daarna nam hij nog wel een vijandelijke loper in de tang, maar daar had Sinia een prima oplossing voor waarna Van Bolhuis zijn koning omlegde.

Overige uitslagen:  Peter van Kammen-Bauke Vroom ½-½; Marten Koopmans-Gosse Wiersma 1-0; Jaap vd Pol-Jos Visser 1-0.

Het eerste team van De Donger speelde zijn eerste wedstrijd in de nieuwe FSB hoofdklasse tegen de schaakclub Emanuel Lasker, maar ging met een  0-4 nederlaag roemloos ten onder :

1.Amir Nicolai – Tjalling Wiersma 0-1
2.Cris Jellema – Sikko Ros 0-1
3.Alle Vlasma – Jan Hibma 0-1
4.Christiaan Houpst – Rienk Sijbesma 0-1

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven