Bauke Vroom aan kop

Clubkampioen 2017-2018 van De Donger in Dokkum, Bauke Vroom, is ook dit seizoen goed op dreef. Hij heeft Alle Vlasma van de eerste plaats verdrongen. Tegen Bernard Keizer opende hij goed, maar overleefde het middenspel alleen dankzij het afruilen van de vijandelijke koningin. Daarna werden zijn torens sterker, genoeg voor een gewonnen eindspel.

Alle Vlasma stond na stukverlies verloren tegen Cris Jellema. Eén slimme zet leverde hem echter een paard op, en remise.

De altijd oerdegelijk spelende Marten Koopmans vond in Christiaan Houpst zijn meerdere. Na een rimpelloze opbouw verloor Marten onverwacht een paard en gaf meteen op.

In een vuurspuwende opening raakte Jos  Visser een  loper kwijt aan Gosse Wiersma, maar legde wel twee vijandelijke stukken lam. Hij won zelfs het uitgekiende toreneindspel.

Nils Venema werd bijna systematisch door Pieter van Kammen van het bord gedrukt.

Heel wat ruwer ging Douwe Kuipers te werk tegen Reitze Koopmans. Hij offerde strategisch een pion op maar kreeg weinig speelruimte. Wegens  verlies van nog meer pionnen gaf hij het eindspel op.

Na een slechte seizoensstart won Frank van Bolhuis ineens twee maal achtereen. René Wijnstra leek tegen hem af te gaan op remise maar ging ‘door de klok’.

Runner-up Jaap van der Pol werd door Peter Smit geklopt.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief