Marten Koopmans schaakt sterk

Marten Koopmans, subtopper in de competitie van schaakclub De Donger in Dokkum, zet zijn sterke reeks voort. Ook tegen routinier Gosse Wiersma werd zijn degelijke spel niet ontsierd door de beruchte blunder van voorheen. Hij won vlot.

Koploper Bauke Vroom  kreeg van Jaap van der Pol de winst niet cadeau. Pas na winst van een pion kon hij de druk opvoeren.  Jaap ging in de fout, verloor een stuk en gaf op.

Reitze Koopmans, zoon van,  stelde zich tegen Pieter van Kammen wat afwachtend op. Hij benutte zijn kans op de damevleugel niet. Nog lang wist zijn koning te overleven, totdat Pieter de sluitende winstvoering vond.

Jos Visser opende zeer gewaagd op zijn koningsvleugel maar Bernard Keizer strafte dit niet af. Deze verloor zelfs een pion en mocht blij zijn dat Jos remise forceerde door zetherhaling.

De zwarte pionnen van Nils Venema stoomden snel op door de linies van Peter Smit. Diens koning kwam niet eens toe aan de rokade maar sneuvelde al vroeg.

In een spannende strijd kwam René Wijnstra ongeschonden door het bekende offensief van Douwe Kuipers. Hij ruilde af naar tenslotte een winnend dame eindspel, waarin zijn pion ook nog tot koningin promoveerde.

Tegen Frank van Bolhuis opende Riemer Sinia al te voortvarend en verloor  een paard. Nadat een vork zijn toren fataal werd en pion promotie dreigde, gaf hij op.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief