Koplopers  ontkomen aan nederlagen

In speelronde 16 van de Dokkumer competitie stonden een aantal  interessante duels op het programma.

Marten Koopmans speelde vol op de winst tegen koploper Bauke Vroom die in het eindspel  ternauwernood de veilige remise haven bereikte via eeuwig schaak.

De nr 2  Cris Jellema  en nr 4  Pieter van Kammen van de ranglijst  speelden een lange partij, waarbij  Van Kammen stukwinst boekte  ten koste van een pion.  In het eindspel besloot hij alsnog genoegen te nemen met een half punt  door remise aan te bieden.

Douwe Kuipers speelde zeer aanvallend tegen Alle Vlasma, maar verloor  daarbij twee pionnen. Toch bleef hij Vlasma constant onder druk houden  totdat  die een  combinatie zag, waarmee  hij via een aantal schaakjes  stukwinst boekte en af kon sluiten  met een gewonnen eindspel.

Bernard Keizer begon veel te laat aan zijn partij tegen dorpsgenoot Frank van Bolhuis wegens winters ongerief. Een rommelige opening volgde waarna Keizer voor de nodige complicaties  zorgde. Prompt greep Van Bolhuis daardoor mis, moest zijn dame  inleveren en gaf meteen  sportief op.

Gosse Wiersma en René Wijnstra bleven tot in het late middenspel  aan elkaar  gewaagd.  In het eindspel won Wiersma  een pion en dat bleek voldoende voor de winst.

Riemer Sinia, met de zwarte stukken spelend,   verspeelde in de opening teveel tempo’s tegen Reitze Koopmans, die daarvan optimaal profiteerde. Met een aanval op de damevleugel bezorgde hij Sinia een lastige penning. Sinia rokeerde onmiddellijk, maar overzag dat een sterk wit paard kon toeslaan met een penning op de  koning en dame, wat voldoende was voor de winst.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief