Reitze Koopmans boekt zesde overwinning op rij

Na een mindere periode blijft Reitze Koopmans vooralsnog winnen en heeft nu de top 3 in het vizier. In ronde 19 van de competitie werd Pieter van Kammen het slachtoffer van Koopmans dadendrang. Hij opende agressief de aanval op de vijandelijke koningsvleugel met een onstuitbare pionnen mars. Toen Van Kammen ook nog rokeerde op zijn  kwetsbare koningsvleugel was het pleit spoedig beslist.

Koploper Bauke Vroom moest tegen Gosse Wiersma de Hollandse verdediging bestrijden. Via een truc veroverde Vroom een vol stuk tegen een pion. Wiersma trok daarop ook zijn trukendoos open maar het was tevergeefs, waarna Vroom de buit verdiend binnenhaalde.

Alle Vlasma veroverde tegen Cris Jellema al gauw een pion, maar verzuimde een tweede pion op te ruimen. Jellema ging daarop in de tegenaanval en na een lange strijd kon hij uiteindelijk met de winst aan de haal gaan.

René Wijnstra en Marten Koopmans hielden lange tijd de stukken op het bord, tot Koopmans zijn tegenstander opzadelde met een dubbelpion. De dames verdwenen van het bord waarna beide opponenten hun stellingen intact hielden en het punt deelden.

Overige uitslagen : Jos Visser-Riemer Sinia 1-0; Douwe Kuipers-Peter Smit 1-0

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Aankomende activiteiten

Geen activiteiten.

Zoeken
Archieven