Cris Jellema onttroont Bauke Vroom

Wekenlang lag Bauke Vroom stevig op koers voor prolongatie van zijn kampioenschap van schaakclub De Donger. Zijn grootste belager, Cris J. Jellema doorkruist echter dit plan. In de kortste partij van de avond paste Vroom even niet goed op zijn aangevallen paard, verloor het en gaf meteen op.

Alle Vlasma en Reitze Koopmans speelden niet hun beste schaak, maar maakten ook geen fouten. Remise lag daarna voor de hand.

Zoiets gebeurde ook bij Frank van Bolhuis en Jos Visser. Na een opening uit het boekje volgde rustig spel en de punten deling.

Heel anders was de open strijd tussen Marten Koopmans en Pieter van Kammen. Zij belanden in een ingewikkeld eindspel en kregen beide tijdnood. Remise was hun redding.

Bernard Keizer en Gosse Wiersma speelden ook een vrij open spel. Gewoontegetrouw stuurde Wiersma al weer vlot zijn koningspionnen naar het front. Maar daarna was zijn verlaten koning weerloos tegen een aanval van lopers en torens.

Tegen Peter Smit kreeg René Wijnstra na een vroege dame-ruil het centrum in handen, wat leidde tot allerlei akelige dreigingen. Peter geloofde het wel en gaf op.

Riemer Sinia vergat in het late middenspel de verdediging van zijn paard. Durk Wassenaar was attent en kon onbedreigd op winst spelen.

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief