Broederstrijd bij de jeugd onbeslist

Net als bij de senioren was er in de competitie bij de jeugd een koploper met een straatlengte voorsprong; Harold Korte won 13 partijen op rij en verloor in ronde 14 van Luca Wijnstra de nummer 2 in de stand. In ronde 16 speelde Harold tegen zijn tweelingbroer Henson en dat is altijd een aparte wedstrijd. Beide willen niet voor die ander onderdoen en elkaars spel heeft ook weinig geheimen.

Henson kwam beter uit de opening en won de Dame van Harold en had de winst voor het grijpen. Concentratie verlies zorgde ervoor dat Henson ook zijn Dame weggaf en de rollen leken weer omgedraaid. Twee vrijpionnen leken alsnog de winst op te leveren voor Henson, maar het paard van Harold kon alle gevaren afwenden en hierdoor was na een felle strijd remise de terechte uitslag.

Harold staat nog steeds bovenaan met 3,5 punt voorsprong op de nummer 2 Luca Wijnstra; Peter Groen staat stevig op de derde plaats en met nog vier ronden te gaan lijkt het spannend te blijven tot het einde.

Verslaggever:  Jos Boers

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief