Oefenexamens stap 1 t/m 3 goede leerschool voor jeugd de Donger

Vanmiddag waren er oefenexamens om een idee te krijgen hoe het echte examen zal zijn op 18 april a.s. Het is ook een graadmeter voor de trainers om te kijken welke leerling de lesstof onder de knie heeft en wie nog wel wat extra oefening kan gebruiken.

Ook voor de leerling zelf is het leerzaam welk onderwerp geen probleem meer is en of er ook opgaven zijn die nog te moeilijk zijn. Gemiddeld werden de oefenexamens redelijk gemaakt en met name in stap 3 was er rede voor optimisme, omdat de vier leerlingen het merendeel goed hadden en de meeste fouten waren gemaakt door het niet invullen van de opgaven vanwege tijdnood.

Met het echte examen mag elke leerling 7 fouten hebben van de 24 opgaven en daar hebben ze een uur de tijd voor en dat is in principe voor iedereen te doen.

Op 4 en 11 april is er nog competitie en op 25 april is de afsluiting van het seizoen met uitreiking van de bekers en hopelijk veel diploma’s.

Verslag: Jos Boers

Leave a Reply

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Zoeken
Archief